Chinese kruidentherapie kan een aanvulling zijn op de acupunctuurbehandeling maar kan ook als zelfstandige behandeling worden ingezet. Er wordt op dezelfde wijze een diagnose gesteld als bij de acupunctuurbehandeling. Een kruidenformule wordt gekozen op basis van uw klachtenpatroon en er wordt rekening gehouden met uw algehele gesteldheid.


Kruiden worden over de hele wereld al sinds mensenheugenis gebruikt voor klachtenverlichting en preventie. Van oudsher werd gewerkt met losse kruiden waarvan een aftreksel werd gemaakt. Dat gebeurt nog steeds hoewel tegenwoordig vaker gekozen wordt voor kant en klare pillen of voor een gevriesdroogde vorm (korreltjes of poeder), al dan niet tot capsules verwerkt. Ook druppels en zalf op kruidenbasis zijn beschikbaar.
Het is bijzonder te merken dat de farmaceutische industrie steeds meer geïnteresseerd raakt in klassieke kruidentoepassingen.


De kwaliteit van de kruiden moet aan duidelijke eisen voldoen daarom bestellen wij onze kruiden altijd bij de Natuur Apotheek in Pijnacker. De bereidingen van deze erkende apotheek voldoen aan de eisen die de geneesmiddelenwet stelt aan farmaceutische producten. De NatuurApotheek levert droge extracten(granulaten), vloeibare extracten(hydrofiel concentraten en tincturen), ruwe kruiden, capsules, tabletten, cremes en zalven, oog- neus- en oordruppels, siropen etc.